milieu/educatie

Theatergroep De Dames Slier verzorgt theatervoorstellingen met een link naar het milieu.
 

De Dames Slier komt naar u toe!


Doelgroep

De doelgroep van De Dames Slier is de schoolgaande jeugd.

In de basisschoolleeftijd zijn kinderen nog erg leergierig en vatbaar voor indrukken van buitenaf. De Dames Slier speelt hierop in door vrolijke muzikale voorstellingen te maken, met onderwerpen die hun aan het hart gaan, en deze voor de doelgroep te spelen.

In dit geval ‘Het Milieu’.

Goed voorbeeld doet goed volgen

In De Boomhut (voor groep 3 tot 8) maakt Mw vd Linde er een bende van door haar plastic koffiebekertjes gewoon op de grond te gooien; in Boompje Beestje ( voor groep 1,2,3 + Speciaal Onderwijs) gooit de kraai allerlei rotzooi, hoppakee, zo uit haar nest.

Tijdens de voorstelling is dit gewoon een vrolijk onderdeel, na de voorstelling echter wordt hier serieus werk van gemaakt.

Mw vd Linde wordt aangesproken op haar gedrag, evenals de kraai, en er worden ter plekke grijpstokken bijgehaald. Mw vd Linde moet haar omgeving schoonmaken

Er wordt gevraagd aan het publiek of iemand wil helpen?

Dat willen ze eigenlijk allemaal wel, en dat mag dan. Er zijn prikstokken door de Milieudienst beschikbaar gesteld voor dit doel en gewapend hiermee wordt de omgeving van de school een kwartiertje ‘behandeld’.

Hierna volgt een gezamenlijke afsluiting waarin o.a. bekeken wordt wat er aan zwerfvuil gevonden is, de gevaren hiervan en wat de leerlingen hier zelf aan kunnen doen.

De Dames Slier heeft bij deze voorstellingen een lesbrief.Oudere kinderen of jonge pubers vragen weer een andere benadering, hiervoor hebben we de 'milieuvoorstelling' Mijn Zus Valerie voor g
roep 7,8 van de basisschool (maar ook de brugklassen van het Voortgezet Onderwijs). Op groot scherm projecteren we het decor, bestaande uit 'opgeblazen' afvalmateriaal. De muzikale voorstelling wordt live gespeeld door acteurs die zo nu en dan in het decor opduiken.
Klik hier
voor de trailer van Mijn Zus Valerie 


Op de vieste plek van Amsterdam werd de kracht van 1 stukje per persoon opruimen aangetoond. Zie hier het korte filmverslag:

 

 

Maar 'onze' kinderen kunnen er ook wat van: De Dames Slier | Groningen | bel voor meer info 06 - 11211482

 

147990 bezoekers (194856 hits) sinds 5-11-2009