MIJN ZUS VALERIE - bovenbouw/brugklas

"Mijn zus Valerie is zo geweldig, je moet wel van haar haten.”

 

Hennie’s zus Valerie redt het regenwoud, voorkomt giflozingen en beschermt de walvis tegen wrede moordpartijen. Als milieuactivist is ze een heuse beroemdheid. Hun moeder is apetrots op die stoere, dappere dochter. Hennie heeft er genoeg van. Wat Valerie kan, kan zij ook! Hoe moeilijk kan het zijn, een beetje de wereld lopen zitten redden?

Hennie trekt erop uit, nog stoerder en dapperder dan Valerie, om de problemen in de wereld eens en voor altijd op te lossen. En dat lukt, ook al heeft ze het zwaar, op hoge hakken in het regenwoud.

 

Maar wie is toch die geheimzinnige eco-terrorist die overal opduikt waar Hennie is?

 

Mijn Zus Valerie is een humoristische voorstelling over serieuze zaken. Het publiek wordt meegenomen op een reis rond de aarde en krijgt een klein kijkje in grote problemen.

Daarnaast gaat ‘Mijn Zus Valerie’ over zaken dicht bij huis: liefde en rivaliteit tussen zussen, jezelf vergelijken met anderen en leren staan voor wie je bent. De voorstelling is speciaal voor theatergroep De Dames Slier geschreven door Mariken Jongman (jeugdboekenschrijfster) voor de doelgroep 10-14 jaar.
De voorstelling is te boeken als losse voorstelling, maar kan ook goed ingezet worden als aanvulling (bijv. als start of afsluiting) bij themaweken.

 

Mijn Zus Valerie is geschikt voor de bovenbouw van de basisschool en de onderbouw van het middelbaar onderwijs. Er is een lespakket beschikbaar rondom thema’s als bewustwording, milieu en ‘wat-kun-je-zelf-doen?’

 

Tekst: Mariken Jongman

Spel: Lydia A Slier en Harmien Batjah Slier

Regie: Philippien Bos en Niels Smit Duyzentkunst

Muziek: composities en libretto: Niels Smit Duyzentkunst

               liedje: Harmien Batjah Slier

Decor en kostuums: Elvera van Bentum

Film en editing: Ron Akkerman

Techniek: Arjan Kuis

Lay-out flyer: Matty de Vries

Productie en PR: Petra Tjapkes

 

Met dank aan: Kunstraad Groningen, Kammingafonds, Emil Klok/Casavia, CareX, Henk Slomp, Joshua Keller


--- Mijn Zus Valerie kan gespeeld worden als onderdeel van het MILIEUpakket ---

158866 bezoekers (213022 hits) sinds 5-11-2009
Powered by webXpress